vauvojen kosteuspyyhkeet

Vauvojen kosteuspyyhkeet ovat älyttömän kätevä keksintö. Tiedättehän, ne vauvojen peppujen puhdistukseen tarkoitetut kosteuspyyhkeet, joita myydään kaupassa vaippojen ja tuttien lähellä. Kosteuspyyhkeitä on toki moneen tarkoitukseen myös aikuisille, mutta itse suosin vauvojen kosteuspyyhkeitä. Niissä on vain vähän kemikaaleja ja ne ovat varsin halpoja. Minulla on yleensä aina kosteuspyyhepaketti repussa ja useimmiten liinat tulevat tarpeeseen, kun pitää puhdistaa lapsukaiseni kasvoja tai käsiä. Kosteuspyyhkeitä voi kuitenkin käyttää kätevästi muuhunkin. Olen koonnut tähän postaukseen…

Viisi tilannetta, joissa kosteuspyyhkeet ovat korvaamaton apu

Tuoretta linnunkakkaa auton maalipinnassa

Tiesitkö, että linnunkakan ammoniakki tuhoaa auton maalipinnan jopa peruuttamattomasti? Jos huomaat, että auton maalipintaan on ilmestynyt tuore läjä, se kannattaa poistaa mahdollisimman pian. Pyyhi uloste varovasti kosteuspyyhkeen avulla. Älä hankaa voimakkaasti, ettet vahingossa naarmuta auton maalipintaa.

Pst… Myös auton sisäpuolelle tulee joskus yllättäviä tahroja, varsinkin jos perheessä on lapsia. Säilytä autossa kosteuspyyhepakettia äkillisten tahrojen ensiapua. Huomaa kuitenkin, että kosteuspyyhkeet jäätyvät pakkasessa.

Äkillinen itkukohtaus

Kosteuspyyhkeet ovat lempeä ja tehokas apu äkilliseen itkukohtaukseen (omaan tai muiden). Kyyneleet ja räät puhdistuvat kosteuspyyhkeillä kätevämmin kuin pelkällä puuvillaisella nenäliinalla. Tämä vinkki on muuten bongattu Eve Hietamiehen kirjasta Hammaskeiju.

Sähköiset hiukset

Sovituskopin peilistä voi ihailla uutta puseroa – ja armottoman sähköistä tukkaa. Etenkin pakkassäillä muistutan sovituskopissa lähinnä Marge Simpsonia (siksi en niissä viihdykään). Hiuskatastrofin ensiavuksi riittää kevyt pyyhkäisy kosteuspyyhkeellä.

Hikinen iltapäivä

Mittarissa +28 astetta ja kirpparikierros kesken? Sovituskopin peilissä uutta puseroa ihastelee tällä kertaa punainen rapu. Pyyhi kasvot ja kaula kosteuspyyhkeellä. Se helpottaa. Ainakin hetken.

Kengät ja kurakeli

Huono yhdistelmä. Jos et syystä tai toisesta halua käyttää kumppareita, pyyhi kuraantuneet kengät sopivan tilaisuuden tullen kosteuspyyhkeellä. Tuoreen lian poistaminen on helpompaa ja monet materiaalit kärsivät, jos lika pääsee pinttymään. Jos materiaali on arkaa, painele pintaa varovasti, älä hankaa.

Pst… Kenkien suojaus etukäteen erilaisilla suojausaineilla pidentää niiden käyttöikää ja helpottaa puhdistettavuutta.