hyödyllisiä nettisivuja

Hyödyllisiä nettisivuja on yllättävän vaikea löytää, koska verkon tarjonta on niin valtava. Hyvät sivut hukkuvat helposti massaan, joten ainakin nämä kannattaa laittaa talteen.

1. Joko bussi meni? Milloin seuraava tulee?

Monissa kaupungeissa pystyy seuraamaan nykyisin bussin liikkeitä reaaliajassa. Ja tietysti tarkistamaan, milloin seuraava bussi on tulossa. Kuopiossa bussien liikkeet näkee osoitteesta bussit.kuopio.fi ja aikataulut voi tarkistaa osoitteesta vilkku.kuopio.fi. Tarkista oman paikkakuntasi tilanne joukkoliikenteen järjestäjän nettisivuilta.

Vaihtoehto: Puhelimeen ladattava Nysse-sovellus toimii Helsingin, Joensuun, Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Tampereen, Turun ja Oulun paikallisliikenteessä.

2. Kaikki podcastit yhdessä paikassa

Podcastien kuunteleminen on paitsi muodikasta, myös mukavaa ajanvietettä. Siivoaminen tai tiskaaminen on paljon kivempaa, kun voi kuunnella samalla kiinnostavaa ohjelmaa. Kaikki Suomessa julkaistavat podcastit löydät aakkosjärjestyksessä sivustolta jakso.fi.

3. Tarvitsetko tietokoneellesi ohjelmia ilmaiseksi?

Tiesitkö, että netissä on saatavilla paljon hyödyllisiä ohjelmia ja verkkosovelluksia ilmaiseksi? Ne eivät ole välttämättä yhtä monipuolisia ja käteviä kuin maksulliset versiot, mutta peruskäyttäjä voi tulla niillä toimeen ihan hyvin. Ilmaisohjelmat.fi esittelee ja arvioi ilmaisia tietokoneohjelmia. Mukana on monipuolisesti esimerkiksi grafiikka-, toimisto-, tietoturva- ja kirjanpito-ohjelmia.

4. Testaa kirjoitusnopeutesi ja harjoittele kymmensormijärjestelmää

Testaa kuinka hyvin hallitset kymmensormijärjestelmän 10fastfingers-sivustolla. Testissä kirjoitetaan ruudulle ilmestyviä suomenkielisiä sanoja mahdollisimman nopeasti. Seuraavaan sanaan pääsemiseksi täytyy painaa välilyöntinäppäintä. Kun minuutti on kulunut, sivusto ilmoittaa kirjoitusnopeutesi. Testi on kätevä myös nopeusharjoitteluun. Voit jakaa tuloksesi somessa tai ottaa sen näytönkaappauksella talteen esimerkiksi työhakemusta varten.

Vaihtoehto: ilmaisen kymmensormijärjestelmäkurssin, testin ja pelejä löydät myös osoitteesta sense-lang.org.

5. Onko tuote vegaaninen?

Tarkista se osoitteesta vegaanituotteet.net, johon kerätään tietoa suomalaisissa kaupoissa myytävistä vegaanisista tuotteista. Kätevä myös silloin, kun et ole itse vegaani, mutta haluat tarkistaa tuotteen kylään tulevaa vegaanikaveria varten.

6. ”Suunnittele mitä tahansa”

Canva.com on todella monikäyttöinen sivusto, jossa voi itse suunnitella esimerkiksi logon, käyntikortin, tavallisen kortin, somepäivityksen, hääkutsun… oikeastaan mitä tahansa, kuten sivusto lupaa. Sivustolta löydät myös ilmaisia kuvapankkikuvia. Käytän itse Canvaa lähes päivittäin. 🙂

7. Lainaa elokuvia netistä kirjastokortilla

Kirjastojen palvelut ovat nykyisin käsittämättömän monipuolisia. Huhujen mukaan kirjastosta voi lainata vaikka porakoneen, tosin Kuopiossa sitä ei ole vielä näkynyt. Sen sijaan elokuvia voi lainata täällä paitsi hyllystä, myös netistä viddla.fi -sivuston kautta. Katso alla olevasta kuvasta, löytyykö oma kirjastosi Viddlan käyttäjien joukosta. Lainojen määrissä on rajoituksia: tällä hetkellä Viddlan kautta pystyy lainaamaan 5 elokuvaa kuukaudessa (tieto Kuopion kirjaston käyttäjille syyskuu 2019). Elokuvan laina-aika on 48 tuntia.

hyödyllisiä nettisivuja

+ Hyviä vinkkejä valokuvaajille

Kelpo sivusto aloittelijoille ja kokeneemmillekin kuvaajille on Digikuva-lehden verkkosivusto. Osa sisällöstä on maksullista, mutta monia hyviä vinkkejä on tarjolla ihan ilmaiseksi.

Kommentoi alle, jos tiedät jonkun hyödyllisen nettisivun tai jatka keskustelua Facebookissa!