helppo pääsiäisaskartelu

Helppo pääsiäisaskartelu on kiva tapa viettää pääsiäisviikkoa. Nämä yksinkertaiset koristeet onnistuvat pientenkin lasten kanssa. Tarvitset vain paperia, kyniä (esimerkiksi paksuja huopakyniä) tai vesivärejä sekä sakset ja tulitikkuja. Voit tulostaa tästä pääsiäismunamallin, joka toimii myös värityskuvana!

Tee näin:

Kiinnitä paperi teipillä pöytään. Anna lapsen piirtää/maalata vapaasti kuvioita paperille. Jos käytätte vesivärejä, kannattaa valita mahdollisimman paksu paperi, koska etenkin pienimmät tykkäävät yleensä käyttää runsaasti vettä. 🙂 Vesiväripaperi kannattaa teipata alustaan kaikilta reunoilta, niin se rypistyy mahdollisimman vähän.

Vinkki: Ihan pienimpien kanssa kannattaa käyttää myrkyttömiä sormivärejä tai syötäviä soseita, joilla vauva saa läträtä paperiin mielin määrin.

Anna teoksen kuivua tarvittaessa ja irrota vasta teipit alustasta. Printtaa pääsiäismunamalli tai piirrä mallit itse (ohjeet lopussa). Leikkaa haluamasi kokoiset mallipalat ja aseta ne piirustuksen nurjalle puolelle. Piirrä mallipalojen avulla ääriviivat ja leikkaa palat tai auta lasta leikkaamisessa.

Tee tavallisesta teipistä kaksipuolinen kiepauttamalla se sormesi ympärillä lenkiksi. Laita isoin pääsiäismunapala pohjimmaiseksi ja liimaa sen päälle pienempi munapala. Laita vielä toinen teipinpala ja kiinnitä pienin muna päällimmäiseksi. Voit käyttää teipin sijasta myös paperiliimaa – laita silloin pienet pahvinpalat väleihin niin, että pääsiäismunaan tulee hauska 3d-vaikutelma.

Jos haluat käyttää pääsiäismunaa rairuohon koristeena, tee näin: Ota tulitikku (myös hammastikku tai vastaava käy) ja katkaise siitä sytytyspää. Teippaa tikku munan nurjalle puolelle niin, että siitä jää näkyviin pari senttiä (ks. kuva alla). Paina tikku rairuohon sekaan kasvualustaan niin, että paperin reuna jää hieman mullan yläpuolelle.

Paperisia pääsiäismunia voi käyttää myös esimerkiksi kortteihin. Käytä esimerkiksi ruokapakkausten pahveja, niin saat ekologisia kortteja. Hauskan pääsiäistaulun saat, kun liimaat pääsiäismunia erilaisille taustoille (esim. vanhan kirjan sivu) ja laitat kortin pieniin kehyksiin.

Jos haluat tehdä pääsiäismunamallit itse, toimi näin:

  1. Piirrä paperille haluamasi kokoinen ympyrä esim. harpin tai teippirullan avulla
  2. Piirrä kuvan mukaisesti toinen pienempi ympyrä
  3. Lisää apuviivat, jotta saat haluamasi muotoisen munan.