uudistus kotona

Aloitin Arjen ytimessä -blogin maaliskuussa 2019. Tarkoitus oli kokeilla bloggaamista ja jakaa hyviä, pieniä vinkkejä, joita käytän omassa arjessani. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että laajemmallekin sisällölle olisi tilausta.

Suomeksi: lukijat (ja hakukoneet) toivovat blogitekstien olevan pitempiä ja ehkä myös aavistuksen verran henkilökohtaisempia ja johdonmukaisempia. Samalla alkoi kypsyä ajatus, että blogin avulla voisin ratkoa oman arkeni kipupisteitä, joita on edelleen aika runsaasti. Tiedoksi siis kaikille, että en ole siis mikään arjen supernainen. Kaikkea muuta!

Siksi blogiini tulee kaksi uudistusta. Ensinnäkin, blogi päivittyy jatkossa vain kerran viikossa. Uudistuksen ansiosta pystyn kirjoittamaan entistä laadukkaampaa sisältöä. Arjen ytimessä toimii kuitenkin aktiivisesti Facebookissa, jonka sivuille alan lisätä sellaisia juttuja, joita on syystä tai toisesta hankalaa mahduttaa blogiin.

Toinen uudistus on se, että Arjen ytimessä kertoo yhä enemmän omasta arjestani, jossa seikkailevat itseni lisäksi Epäluuloinen Testaaja (mies 35 v) ja Lapsukainen (melkein 3 v). Mutta älä huoli, en aio raportoida lapsiperheen elämästä (nyt päästiin lopullisesti eroon vaipoista! *kakkaemoji*), vaan keskityn arkemme ongelmien ratkaisuun.

Lyhyesti sanottuna: yritän löytää keinoja elää mukavampaa, sujuvampaa ja ekologisempaa arkea.

Tulevia aiheita ovat mm. tavarakaaoksen selättäminen, ahtaan asunnon sisustusratkaisut, pyykkirumban taltuttaminen ja sota niska-hartiavaivoja vastaan. En kuitenkaan hylkää ”niksipirkkaosiota”, sillä rakastan edelleen kaikenlaisia pieniä ja suuria vinkkejä, joilla arjesta saa pikkuisen paremman. Ensi viikolla etsin juhannuksen kunniaksi täydellistä tapaa leipoa mansikkakakku.

Myös erilaisten asioiden testaukset ovat saaneet blogissa suurta suosiota, joten niitä tulee lisää. (Mainittakoon, että blogin ylivoimaisesti suosituin postaus tähän mennessä on ollut vegaanisten uutuusjäätelöiden testi.)

Ja nyt kerron siitä, missä olen jo onnistunut! Kaksi pientä muutosta, jotka paransivat arkea kiitettävän paljon. Ne eivät välttämättä sovi sinun elämääsi, tai sinulla saattaa olla ihan eri ratkaisu omassa arjessasi, mutta haluan jakaa ne sinulle ihan vaan onnistumisen ilosta! 😊

Jääkaapin siivouspäivä

Suurin ruokasyntini on ihan varmasti ruoan poisheittäminen. 🙁 Jotenkin ne epämääräiset rasiat epämääräisine sisältöineen vain UNOHTUVAT jääkaapin perukoille, ja sieltä niitä sitten inhonväristyksin kaavitaan kuukauden kuluttua biojäteastiaan.

Ratkaisuksi tuli jääkaapin siivouspäivä. Se on lauantai, jolloin muutenkin teen tavallista enemmän kotitöitä. Jääkaapin siivouspäivänä käyn läpi jääkaapin ja huolehdin siitä, että ne epämääräisten rasioiden sisällöt tulevat joko a) syötyä tai b) jos niitä ei enää syystä tai toisesta voi syödä, asianmukaisesti kompostoitua. Tässä minulla olisi varmasti parantamisen varaa, mutta jääkaapin yleistä siisteyttä ja ruoan poisheittämistä jääkaapin siivouspäivä on vähentänyt huomattavasti!

Sohvan jalkojen irrotus

Tämä herättää ehkä pienoisia kysymyksiä.

Niin kuin monella muulla, myös meillä on sohva. Hyvin tavallinen matalajalkainen kulmasohva, jonka alle jää muutaman sentin rako. Tästä syystä sohvan alle kulkeutuu paljon tavaraa, pölyä ja kaikkea epämääräistä, kuten sukkia.

Vaan ei enää. Kun sohvassa ei ole jalkoja, sen alle ei pääse kulkeutumaan tavaroita, ei edes pölyä.

Ainoa huono puoli ratkaisussa on, että kadonneet lelut eivät enää automaattisesti löydy sohvan alta, vaan ne on metsästettävä jostain muualta…

Pst! Olen enemmän kuin kiitollinen, jos kommentoit blogin uudistumista ja kerrot, mistä aiheista haluaisit lukea lisää! Se onnistuu helposti vaikkapa Facebookin kautta.