kombucha sima

Kombucha-sima pelastaa vapun, jos et jaksa tai muista laittaa simaa käymään. Se maistuu uskomattoman paljon ”oikealta” simalta. Ja mikä parasta: tarvitset kombucha-simaan vain kolme ainesosaa!

Kombucha-sima (4 annosta)

Ainesosat:

Tee näin: Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuoren keltainen osa. Purista sitruunan mehu. Laita mehu, kuoriraaste ja fariinisokeri kattilaan ja kiehauta. Anna poreilla pienellä lämmöllä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jäähdytä ja siivilöi seos puhtaaseen astiaan.

Ota neljä juhlavaa lasia ja valuta kunkin pohjalle noin ruokalusikallinen jäähtynyttä sitruunasiirappia. Jaa kombucha tasan laseihin ja sekoita kevyesti. Koristele jäillä ja tarjoa heti.

Nautiskele ja vietä ihanaa vappua!

PS. Tässä ohjeessa on käytetty kaupasta ostettua valmista kombucha-juomaa. Kotona valmistetun kombuchan makeus vaihtelee paljon riippuen käymisajasta. Jos käytät itse valmistettua kombuchaa, valmista ensin testiannos ja lisää siirappia vähitellen, kunnes saat sopivan makeaa juomaa.