Mitä?

Arki. Ihmisen jokapäiväistä elämää, joka koostuu rutiineista, kertoo Wikipedia. Rutiini taas on toistuva, vakiintunut tapa, tottumus. Arki on siis samojen asioiden toistamista samalla tavalla.

Mutta kas kummaa. Aina nämä tavat eivät ole parhaita mahdollisia. Eivät edes kovin hyviä. Ne ovat syntyneet… mistä? Lapsuudenkodista? Yrityksen ja erehdyksen kautta? Ehkä niin on vain tehty eikä ole osattu ajatella mitään muuta vaihtoehtoa.

Eikä Wikipedian määritelmä edes riitä kuvaamaan, mitä arki on. Arkea on sekin, että joka viikko tuskailemme, mitä syödä tänään, mitä laittaa päälle tai miten tämä epämääräisestä materiaalista valmistettu einespakkaus pitäisi lajitella. Arkea on rimpuilla ilmastoahdistuksessa ja manata sotkuista ja täyteen sullottua kotia.

Jossain vaiheessa tulin tietoiseksi, että arjessani on valtavasti asioita, joita haluaisin muuttaa. Tavarakaaos, vaatehuoltorumba, kummallisesti sotkeutuva pieni ja pimeä asunto, jatkuvat niska-hartiavaivat, ostoslistan pohtiminen… Erilaiset pienet ja isommat ongelmat kietoutuivat sykkyräksi, josta ei tuntunut löytyvän langanpäätä (tai sitten niitä löytyi vähän liian monta).

Eräänä päivänä päätin, että nyt riittää. Tämä blogi on yhden naisen yritys löytää käytännöllisiä, kestäviä ja ekologisia ratkaisuja arjen ongelmiin. Jaan parhaat vinkit ja pahimmat katastrofit. Suosittelen vain sellaisia tuotteita, jotka olen itse todennut toimiviksi. Kevennyksenä testailen hittiniksejä eri puolilta maailmaa.

PS. Onko sinulla sama ongelma kuin minulla? Että ajattelet kaikkien muiden arjen poikkeavan omastasi, olevan siis täydellistä tai ainakin parempaa? Usko pois, ei se ole.