pääsiäisen helpoin resepti

Pääsiäisen helpoin resepti on tässä! Suussa sulavat mämmi- ja pashatortut syntyvät valmiista taikinalevyistä kuin itsestään.

Tarvikkeet:

  • 1 pkt voi- tai lehtitaikinalevyjä
  • 1 dl mämmiä
  • 0,5 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
  • 90 g valmista pashaa (ohjeessa käytetty Lieksan pashaa)
  • (kananmunaa)
  • tomusokeria

Tee näin: Sulata taikinalevyt ohjeen mukaan ja puolita ne, niin että saat neliöitä. Taittele haluamaasi muotoon. Vinkkejä torttujen taitteluun löydät esimerkiksi täältä.

Vinkki! Minitorttuja saat, kun leikkaat yhden neliön neljäksi pieneksi neliöksi.

Sekoita mämmi ja appelsiinimarmeladi huolellisesti keskenään. Voit käyttää torttujen täytteenä myös pelkkää mämmiä. Laita puoleen tortuista lusikallinen mämmitäytettä ja puoleen tortuista lusikallinen pashaa. Voitele tortut halutessasi kananmunalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.

Vinkki! Jos haluat päästä vieläkin helpommalla, jätä taikinalevyt neliöiksi ja laita jokaisen neliön keskelle reilu lusikallinen täytettä.