vinkkejä keittiöön

Vinkkejä keittiöön, olkaa hyvä! Keittiövinkit ovat suosikkejani, vietetäänhän keittiössä paljon aikaa. Tässä omat parhaat vinkkini, joiden avulla helpotat elämääsi keittiössä.

Pese tiskiharja astianpesukoneessa, niin siitä tulee kuin uusi. Samoin, jos tiskiharja on erityisen likainen, se puhdistuu helposti astianpesukoneessa. Tällä niksillä olen saanut pidennettyä tiskiharjan käyttöikää… lähes loputtomiin.

Käsin tiskatessasi lorauta pesuveteen hieman etikkaa. Etikan lisääminen veteen kannattaa erityisesti silloin, kun astiat ovat tavallista rasvaisempia.

Käsin tiskaamiseen on toinenkin hyvä neuvo: laita käsitiskiainetta pumppupulloon, niin sen annostelu on helpompaa ja hygieenisempää.

Pst! Lue myös vinkki hauraiden astioiden tiskaamiseen!

Keititkö liikaa teevettä? Kaada ylimääräinen kuuma vesi tiskirätin päälle. Jos ripottelet päälle vielä ensin hieman soodaa, saat mahdollisen tunkkaisen hajun häviämään.

Tiskirätti kannattaa aina käytön jälkeen huuhdella mahdollisimman kylmällä vedellä, sillä lämmin tiskirätti on ihanteellinen kasvupaikka pöpöille.

Kaada kuuma vesi kattilasta pois itseäsi kohti – liike on ranteille luonnollisempi. Joskus muinoin yritin olla varovainen ja kaadoin ranteet korkkiruuveina vettä kattilasta poispäin itsestäni. Hankalassa asennossa sormet lipsahtivat ja tuloksena oli kattilallinen nuudelia tiskialtaassa. Sen jälkeen totesin, että vesi kannattaa kaataa kattilasta itseä kohti tai käyttää metallista siivilää. (Muistathan aina varoa höyryä! Se polttaa kasvoja ja voi pilata silmälasiesi pinnoitteen.)

Jos pidit vinkkejä hyödyllisinä, jaa ne somessa kavereillesi! Ja kommentoi alle, mikä on sinun paras keittiövinkkisi. 🙂