uniikki seinämaalaus

Kaupallinen yhteistyö: Maiju Ruuskanen Art

Onko seinän pakko olla yksivärinen? Voiko seinää maalata telan ja seinämaalin sijaan vaikkapa pesusienellä ja akryylimaalilla? Ja – tämä on kirpaiseva kysymys – voiko IHAN HYVÄN tapetin repiä pois, jos se ei enää vastaa huoneen käyttötarkoitusta?

Tällaisia kysymyksiä jouduimme mieheni kanssa pohtimaan, kun teimme entisestä makuuhuoneesta lastenhuoneen Lapsukaisellemme. Isoksi kolmevuotiaaksi pojaksi kasvanut nassikkamme alkoi tarvita uutta sänkyä, lisää tilaa leluilleen ja kaikkea muutakin pientä. Oli siis sopiva aika aloittaa projekti Lastenhuoneen Uudistus.

lastenhuone ennen uudistusta
Kuva Lapsukaisen huoneesta ennen uudistusta

Ja se tapetti! Rakkaudella vain viitisen vuotta sitten valittu ja seinään kiinnitetty, tosi hyvässä kunnossa ja oikein nätti. Mutta valittu ajatellen vanhempien (tulevien sellaisten!) makuuhuonetta, ei vauhdikkaan tenavan leikkipaikkaa.

Onneksi tunsin juuri oikean tyypin tekemään uudistuksen Lapsukaisen huoneeseen…

Maiju Ruuskanen Art on yritys, jossa vauhdikas, monipuolinen ja ennen kaikkea valtavan lahjakas yhteisöpedagogi-taiteilija Maiju Ruuskanen toteuttaa… no minun mielestäni melkein mitä vain. Paitsi seinämaalaukset, Maijun repertuaariin kuuluvat työpajat, sekatekniikka, betoniesineet ja -korut, digimaalaus, perinteinen maalaus, valokuvaus ja niin edelleen.

Tadaa: tässä lopputulos.

uniikki seinä

Maijun uniikit maalaukset sopivat paitsi lastenhuoneeseen, myös olohuoneeseen, keittiöön, työtiloihin, ravintoloihin, kahviloihin… oikeastaan mihin tahansa! Lopputulos on aina erilainen ja asiakkaiden omien tarpeiden mukaan suunniteltu. Maalauksen voi toteuttaa paitsi seiniin, myös kaikenlaisiin muihin pintoihin, kuten levyihin, oviin ja kaappeihin. Vain mielikuvitus on rajana.

seinämaalaus 2

Kysyin Maijulta, mistä idea uniikeista seinämaalauksista sai alkunsa.

Maiju: Idea lähti meidän oman kodin tylsän valkeasta seinästä. Valkoinen olohuoneen seinä alkoi tympäistä todella pahasti. Värikkäänä tyyppinä en halunnut seinästä yksiväristä.. eikä oikein mikään tapettikaan herättänyt suurta mielenkiintoa (mikään ei siis kelvannut).

Minä: Mistä löysit idean tämäntyyppiseen maalaustekniikkaan?

Maiju: Selailin Pinterestistä värikkäitä seiniä ja katsoin Youtubesta videoita erilaisten muraalien teosta. Selvittelin taidetarvikekaupoista akryylivärien sopivuutta seinään ja palasin kotiin uusien kivojen värien kanssa. Koska osaan maalata tauluja, tiesin osaavani maalata myös seinän. Niinpä aloin tuumasta toimeen.

Minä: Minkälaisia välineitä ja tekniikkaa käytät?

Maiju: Mulla on käytössä esimerkiksi suihkupullo, erilaisia siveltimiä, juuriharja, pesusieni, kangasrätit ja useaa sävyä akryylimaaleja. Tarpeen on myös luova flow ja kokeilunhalu. Väriä laitetaan, otetaan pois, levitetään sienellä, tuputellaan, annetaan kuivua… lisätään, otetaan pois. Katsellaan välillä kauempaa. Olin ekan seinän lopputulokseen supertyytyväinen.  Siitä se ajatus sitten lähti, että miksipä en voisi tehdä näitä uniikkeja seiniä enemmänkin…

Minä: Mä rakastan tätä meidän uutta seinää. Miten kauan seinän maalaamiseen menee?

Maiju: Se riippuu seinän koosta ja siitä millaisen seinän asiakas haluaa. Oman seinän maalasin yhden viikonlopun aikana.

Maiju tekee uniikkeja maalauksia seiniin ja muille pinnoille tilauksesta Kuopiossa ja lähialueilla sekä sovittaessa myös muualla. Käytetyt maalit ovat hajuttomia akryylimaaleja, jotka kestävät pyyhkimisen. Kysy lisätietoja materiaaleista ja maalaukseen soveltuvista pinnoista. Maijun yhteystiedot löydät hänen kotisivuiltaan.

PS. Nyt sinulla on mahdollisuus voittaa pala Maijun uniikkia seinämaalausta kotiisi! Osallistu kuvassa näkyvän sisustustaulun arvontaan Arjen ytimessä -blogin sivuilla Facebookissa (kilpailuaika 22.9.2019 saakka, Facebook ei ole mukana arvonnassa).