vappujuhlat

Rakastan erilaisia niksejä ja vinkkejä, koska ne ovat usein aivan älyttömän kustannustehokkaita. Toteutus voi olla helppoa ja ilmaista (tai ainakin lähes ilmaista) mutta vaikutus on to-del-la suuri ja lopputulos parhaimmillaan loistava. 😀

Hyvä esimerkki siitä, miten pienellä vaivalla voi saada paljon aikaan, on ”upgreidaaminen”. Siis että muutetaan muutama tavallinen asia vähän paremmaksi, jolloin kokonaisuus nousee aivan uudelle tasolle. Ja siitä päästäänkin tämän päivän vinkkeihin. Vappujuhlat ovat lähellä ja vaikka et järjestäisikään varsinaisia bileitä, pieni upgreidaaminen nostaa vapputunnelmaa varmasti!

Tuunatut munkit

Tarvitset:

  • valmiiksi kuorrutettuja munkkeja
  • TAI munkkeja ja kuorrutetta (esim. sulatettua suklaata, kinuskikastiketta tai tomusokerikuorrutetta)
  • strösseleitä, suklaarouhetta, irtokarkkeja, marjoja, sitruunamelissaa jne.

Tee näin: Kuorruta munkit ensin. Valuta kuorrutetta nauhoina tai dippaa munkki kuorrutteeseen. Koristele munkit värikkäästi- ripottele koristeet vapaasti tai asettele nätisti.

Pst! Jos haluat päästä tosi helpolla, tee kasa munkkirinkilöistä, valuta päälle juoksevaa kuorrutetta ja ripottele koristeeksi strösseleitä.

vappujuhlat 1
Ennen
vappujuhlat 2
Jälkeen

Vähän hienompi kuohujuoma

Tarvitset:

Laita astiaan tilkka vettä tai sitruunamehua ja toiseen astiaan reilusti sokeria. Kastele lasin reuna nesteessä ja ravista kevyesti. Dippaa reuna kevyesti sokeriin, älä pyörittele. Nosta kuivumaan hetkeksi ja täytä lasit kuohujuomalla.

kombucha sima

Tyylikkäät ilmapallot

Tarvitset:

  • puhallettuja ilmapalloja
  • maalia (esim. akryyliväri, sormiväri tai vesiväri)
  • siveltimen tai hammasharjan
  • sanomalehtiä tai muunlainen alusta

Suojaa ympäristö esimerkiksi sanomalehdillä. Laita astiaan maalia ja tarvittaessa hieman vettä niin että saat hyvin löysän seoksen. Laita ilmapallo esimerkiksi aukileikatun mehutölkin päälle, niin että se pysyy paikoillaan. Kasta sivellin tai hammasharja maaliin ja roiskuta maalia ilmapallojen pintaan. Anna kuivua.

ilmapallot

Huom! Kuivunut akryylimaali lähtee vaatteista vain saksilla, joten jos käytät sitä, suojaa vaatteesi ja ole muutenkin varovainen. Voi olla ihan hyvä idea mennä ulos roiskimaan maaleilla. 😁

Karkkiasetelma

Tarvitset:

  • irtokarkkeja
  • alustan, esim. lautanen
  • halutessasi erilaisia puhtaita pikkutavaroita, esim. muovileluja

Rakenna irtokarkeista vapaamuotoinen asetelma lautaselle. Älä näperrä liikaa, rento tyyli tuottaa hauskan loputuloksen. Muista hygienia – käytä vain puhtaita tavaroita ja suojaa kätesi esimerkiksi kertakäyttöisillä keittiöhanskoilla.

vappujuhlat 5
Ennen
karkkiasetelma
Jälkeen